Pretraga

Arhiva članaka

10. јул 2016.

V Folklorni susreti "Slatina 2016"

U nedjelju, 10. jula 2016. u Srednjoj Slatini održani su V Folklorni susreti pod nazivom "Slatina 2016". Organizatori susreta bili su SPKD "Prosvjeta" Srednja Slatina i "Klub žena" Srednja Slatina. Pokrovitelj ove manifestacije je Opština Šamac.

Na susretima osim domaćina ušestvovali su i: KUD "Vučijak" Podnovlje, KUD "Zora" Silaš, KUD "Miloševac" Miloševac, SPKD "Prosvjeta" Lopare, SPKD "Prosvjeta" Obudovac, KUD "Zavičaj-Banija" Šabac i KUD "Gradačac" Gradačac.

- Ovo su peti po redu susreti koje smo organizovali, nadam se da će se ova tradicija nastaviti i narednih godina. U proteklom periodu susreli smo se sa mnogim poteškoćama, ali ipak smo zahvaljujući našim prijateljima i simpatizerima uspjeli organizovati ove susrete. Broj članova znatno nam je porastao zahvaljujući dobrom odazivu djece iz susjednih sela. Koliko nam znači učešće djece iz Gornje Slatine i Gajeva isto toliko nam znači i pomoć i podrška njihovih roditelja. Značajan doprinos i pomoć dali su nam i ljudi koji nisu zaboravili svoje porijeklo a danas žive i rade negdje drugo, prije svega ovdje mislimo na naše ljude u Švajcarskoj. Hvala svima - između ostalog rekla je u ime organizatora gospođa Marija Marić.

Zamjenik načelnika opštine Šamac Milan Nikolić rekao je da je cilj ove manifestacije, koja je održana danas, promocija kulture, običaja i tradicije našeg naroda, kao i druženje učesnika te da će Opština Šamac uvijek podržavati ovakve manifestacije.

Na ovim susretma učestvovalo je oko 200 učesnika i bilo je prisutno oko 300 posjetilaca. Viđena je sva raskoš tradicionalnog amaterskog stvaralaštva sa naših prostora, ali i regiona, te upriličeno još jedno nezaboravno druženje ljubitelja folklora.

Slike sa susreta: OVDJE (Photography Marko)

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi