Pretraga

Arhiva članaka

28. април 2016.

Mladost - Laktaši 2:1

Zanimljivu utakmicu, s dva različita poluvremena, odigrali su danas u Donjoj Slatini Mladost i Laktaši. Prvi dio pripao je gostima, a drugi domaćinu. 

Već u prvoj minuti Laktaši prijete preko Vladimira Petkovića, ali njegov šut je odbranio golman Jovica Lakić. Nakon jednog prekida u 6. minuti, domaći olako dolaze do gola. Strijelac za 1:0 bio je Nikola Paležnica. Laktaši izjednačavaju rezultat u 16. minuti. Lijepu akciju gostujućeg tima krunisao je golom Uroš Stamenković. Već u narednom napadu mogli su Laktaši i do potpunog preokreta. Slađan Lekić je sve sjajno uradio, lobovao golmana, ali lopta umjesto u mreži završava za malo iznad gola. U 27. minuti Stamenković i Lekić su u odličnoj šansi, ali Stamenković je uzeo stvar u svoje ruke i promašio. Probali su Laktaši i u 36. minuti. Aleksa Radetić je dobro šutirao sa nekih 25 metara, međutim njegova lopta je prohujala pored stative.

Ako je prvo poluvrijeme proteklo u znaku Laktaša, onda je drugo obilježila terenska inicijativa Mladosti. Već u prvoj minuti nastavka, Mladost dolazi do drugog gola danas. Grešku gostujuće odbrane koristi Srđan Stanković koji postiže pogodak za 2:1. Bilo je to sve za ovu utakmicu kada su u pitanju prilike i uzbuđenja.
Domaći sastav je držao konce igre do kraja susreta ali nije ozbiljnije prijetio. Laktaši su, uprkos izostancima Miljana Bajića, Davora Telića, Dragana Šavije, Bojana Milinovića i Bobana Kelemana odigrali jednu dobru utakmicu i prava je šteta da nisu uspjeli osvojiti bar bod. Mladost s druge strane je imala više sreće, te svoje jedine dvije prilike uspješno realizovala i na kraju pobijedila.

U narednom 25. kolu, koje se igra u subotu, Mladost će gostovati u Brodu kod Liješća dok će Laktaši na svom terenu ugostiti Modriču.

MLADOST: Lakić, Paležnica (od 47. Čolić), Vidaković, Bjelić, Ilić D, Huseinbašić, Ilić M, Stanković (od 89. Karanović), Žerić (od 91. Pajić), Tešić, Ilić N. Trener: Nihad Kadić

LAKTAŠI: Lakić, Vučić, Bursać (od 83. Bujak), Trninić, Radetić, Stamenković, Petković (od 54. Trninić S.), Erceg, Oroz, Lekić, Keleman. Trener: Miodrag Petković

Izvor: https://www.facebook.com/FKLaktasi/

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi